Jānis Brūns
Iekšējais miers: kāpēc tas trūkst un kā to atgūt?
Vai esi bijis situācijā, kur jūti, ka Tev iekšēji nav miers? Kāpēc tas pietrūkst? Un kā to atgūt? Tas visbiežāk ir saistīts ar dažādiem faktoriem, ko apskatīsim šajā bloga ierakstā.

Kā viens no iemesliem ir tas, ka prāts ir iesprūdis negatīvā domāšanā. Nemierīgs prāts rada negatīvas domas un pārliecības par sevi un pasauli: “Es neesmu gana labs", “Man nepienākas”, "Pasaule nav taisnīga" u.tml.

Šīs domas mūs pastāvīgi ieskauj, barojoties no negatīvas informācijas, ko uzņemam no interneta, ziņām un apkārtējās vides. Vai Tu esi pamanījis, kā nemitīga negatīva informācija ietekmē Tavu prātu un ķermeni?

Kad uzņemam negatīvu informāciju (un mūsu prāts kļūst nemierīgs), mūsu ķermenis saspringst, un tas noved pie nemierīgām emocijām. Piemēram, kā Tu jūties, kad dzirdi, ka Tavs atvaļinājums tiek pārcelts vai, ka šogad algas pielikums nebūs?

Ķermenis uzreiz reaģē, savelkas, un sākas pazīstamās negatīvās emocijas. Vai esi piedzīvojis vēdera sajūtu, kas rodas eksāmena laikā vai, kad kāds Tevi draud izsaukt pie tāfeles? Šīs sajūtas ir pazīstamas, un tās izraisa tas pats nemierīgais prāts, kas veidojas negatīvās informācijas/pieredzes ietekmē.
Šīs bailes, kas kādreiz bija saistītas, piemēram, ar skolu, joprojām dzīvo Tavā sistēmā (ķermenī). Neatrisinātas emocijas no pagātnes, piemēram, kauns, aizvainojums, dusmas un bailes, neatrisināti pagātnes sāpinājumi, emocionālas traumas no bērnības, ietekmē mūsu prātu un ķermeni arī šodien.

Šīs emocijas pastiprina nemieru un padara ķermeni saspringtu. Tas bieži vien notiek dēļ nespējas kontrolēt prātu un negatīvām emocijām, kas nemitīgi mūs pārņem.
Ir arī citas lietas, kas var ietekmēt mūsu ķermeņa sasprindzinājumu, piemēram, uzturs un fizisko aktivitāšu trūkums. Kustības ir ļoti svarīgas, jo tās ļauj mūsu nervu sistēmai būt elastīgai un adaptīvai. Ja mums nav kustību, stress tikai uzkrājas. Iedomājies, ka Tavs ķermenis ir kā gumija – bez kustības tas kļūst stīvs un nedzīvs, bet ar regulārām kustībām, tas saglabā elastību.

Vēl viens svarīgs aspekts ir savienojums ar savu garu. Kad mēs esam stresā un nemierā, šī saikne zūd. Cilvēks, kurš pastāvīgi steidzas un ir saspringts, zaudē savu iekšējo līdzsvaru. Šeit mēs varam pievērsties kvantu fizikai – fenomenam, kuru joprojām apbrīno zinātnieki. Piemēram, eksperiments (double-slit experiment) ar elektroniem parāda, kā tie uzvedas, atkarībā no tā, vai tos novēro. Tas ilustrē, kā mūsu apziņa spēj ietekmēt realitāti.

Kad mēs steidzamies un esam saspringti, mēs burtiski izšķiežam savu enerģiju, cenšoties virzīt matēriju ar matēriju. Tomēr, tad, kad mēs spējam pārvaldīt savu enerģiju, mēs varam ietekmēt savu realitāti daudz efektīvāk. Mēs spējam projicēt savu realitāti izmantojot savu apziņu.
Savienojums ar garu ir tikai neliels, bet ļoti svarīgs procents no visa procesa. Tomēr šajā ceļā uz mieru mēs galvenokārt koncentrējamies uz fizisko aspektu – mierīgu prātu, mierīgām emocijām un elastīgu ķermeni. Lai sasniegtu šo mieru, ir būtiskas zināšanas par sevi. Ir svarīgi zināt, kā darbojas Tavs prāts, emocijas un ķermenis.
Taču zināšanas pašas par sevi nav pietiekamas. Tās ir tikai potenciāls. Īstais spēks ir tad, kad Tu šīs zināšanas pielieto praksē – kā Tu elpo, sporto, veic meditācijas. Zināt, ka tas ir veselīgi, ir viens solis, bet tas neko nemainīs, ja Tu tos nepraktizēsi savā ikdienā. Tāpēc ir svarīgi apzināti pārvaldīt savu ķermeni, prātu un domas, lai Tu varētu atgriezties pie miera, pat ja prāts aizklīst uztraukuma vai stresa virzienā.

Lai sasniegtu mieru, ir svarīgi iemācīties regulēt savas emocijas un izprast, ko Tu šobrīd jūti. Pajautā sev: “Kā es šobrīd jūtos?” “Vai man ir spiediens rokās, kājās, krūtīs, vēderā vai plecos? Kā jūtas mans ķermenis?" LABI - tā nav sajūta.

Būtiska ir spēja "iečekoties" savā ķermenī – tas ir pirmais solis, lai izprastu, kas Tev patiesībā vajadzīgs.Tā ir puse no uzvaras!

Mēs bieži ignorējam savas sajūtas, bet tās ir svarīgas mūsu ikdienas labsajūtai. Daudziem cilvēkiem ir neatrisināti aizvainojumi, dusmas un bailes, kas dziļi iesakņojušies zemapziņā. Lai sasniegtu patiesu mieru, ir svarīgi strādāt ar šīm emocijām un mainīt savu stāvokli, kas savukārt mainīs Tavu rīcību.

Tas ietver zināšanas un prasmes, kā regulēt savu fizioloģiju – regulāras fiziskas aktivitātes, stiepšanās un pareiza elpošana. Un, protams, savienojums ar garu, kas arī ir svarīgs elements ceļā uz mieru.
Iemācies kā pārvaldīt savas emocijas, sajust mieru, mazināt steigu un atbrīvoties no baiļu stresa izmantojot zinātniski pierādītas tehnikas - treniņprogrammā “Miers”.Tas ir bezmaksas kurss, kurā sapratīs, kā labāk pārvaldīt savas emocijas un justies savā spēkā, mierpilni un patīkami, neatkarīgi no ārējiem apstākļiem.
Un, protams - Transformācijas kurss, kas ir īpašs kurss, kurā tikai četru nedēļu laikā notiek intensīvs darbs limitējošo programmu atpazīšanu, iekšējā bērna dziedināšanu, pagātnes notikumu rīfreimošanu, veselīga pieaugušā kvalitāšu apgūšanu, ieviešanu dzīvē un beidzot ar sava iekšējā spēka atvēršanu, jaunas ralitātes radīšanu.
Uzzini vairāk šajā video:
Iedvesmā un spēkā,
Jānis Brūns